regenovex

Structura articulatiei

Email Imprimare

Articulatia se formeaza atunci cand se intalnesc doua oase, pentru a permite miscarea.

Majoritatea articulatiilor din corpul uman sunt articulatii sinoviale, in care lichidul sinovial atenueaza socurile si lubrifiaza articulatia, preveninid astfel frecarea oaselor unul de celalalt.

O articulatie de tip sinovial este alcatuita din patru mari componente care protejeaza si mentin miscarile normale.

  1. Capsula articulara este un invelis care inconjoara articulatia, fiind alcatuita din tesut fibros; mentine capetele articulare unite.
  2. Membrana sinoviala este stratul intern al capsulei articulare. Este alcatuita din tesut conjunctiv moale, care acopera cavitatea sinoviala si secreta lichidul sinovial, lubrifiind astfel cavitatea si permitand moleculelor sa treaca prin straturile pielii si muschilor, in membrana articulatiei.
  3. Lichidul sinovial (denumit si lichid articular) este vascos si contine proteine si acid hialuronic care lubrifiaza si amortizeaza, imbunatatind mobilitatea articulara.
  4. Cartilajul acopera capetele oaselor. Este format din tesut conjunctiv dens (denumit si colagen) care este dur si alunecos. Protejeaza oasele impotriva frecarii directe si permite articulatiei sa se miste usor. Cartialjul contine de asemenea, acid hialuronic care lubrifiaza articulatia si amortizeaza socurile.

 

 

Regenovex România a sponsorizat Câmpina MTB

 

http://www.cesavezi.ro/images/CMTB_ce_sa_vezi.jpg

Pe 7 Septembrie ne-am intalnit la Campina Open MTB - Race for autism, ediţia a II-a, care a avut scopul de a încuraja un stil de viaţă sănătos, dar şi de a promova Municipiul Câmpina şi împrejurimile sale. Regenovex Romania a premiat peste 90 de participanti si a oferit suport gratuit concurentilor cu dureri de articulatii!Fii primul care afla ultimele noastre stiri si promotii despre Regenovex: Inscrie-te la Newsletter-ul Doctorul Meu!